UniHack

UniHack este o competiție de tip hackathon, organizată de Liga AC în colaborare cu Banat IT.  Participanții, studenți și elevi din Europa, au la dispoziție 48 de ore să implementeze proiecte hardware sau software, fiind încurajate soluțiile ce abordează teme civice.
 
Proiectele se pot încadra la unul sau mai multe trackuri, în funcție de tehnologiile folosite. Fiecare track este susținut de unul dintre sponsorii noștri, care premiază câștigătorii respectivei categorii. 
 
Prima ediție UniHack a avut loc la Timișoara, în perioada 17-19 mai 2019, reunind peste 100 de participanți. Pe lângă lucrul efectiv la proiecte, aceștia au avut ocazia să se familiarizeze cu Git și Docker prin intermediul unor workshopuri de nivel începător.
 
Dintre toate proiectele ingenioase realizate, cel care s-a remarcat și a câștigat premiul cel mare a fost ”Parlamentarul meu” - o platformă online unde cetățenii pot vedea activitatea și realizările politicienilor.
 
UniHack este pentru participanți o oportunitate de a acumula experiență și noi cunoștințe în domeniul IT, dar și de a găsi soluții ingenioase la probleme de actualitate. Pe tot parcursul competiției, aceștia sunt ajutați de mentori din partea companiilor, ONG-urilor sau instituțiilor partenere.
 
 
Detalii pe unihack.eu.