Mensa România organizează o sesiune de testări în Timișoara, pe data de 08 decembrie 2018, la UPT Electro, sala A109, bulevardul Vasile Parvan, nr. 2, începând cu ora 11:00.

Testare Mensa România

Mensa România organizează o sesiune de testări în Timișoara, pe data de 08 decembrie 2018, la UPT Electro, sala A109, bulevardul Vasile Parvan, nr. 2, începând cu ora 11:00.

 

Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie în 1946 cu scopul de a identifica și pune în legatură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență.

Singurul criteriu de admitere în Mensa este obţinerea unui scor care va plasează în procentul de 2% al populaţiei. Acest rezultat trebuie obţinut într-un test de inteligenţă aprobat de Mensa. Altfel spus, calitatea de membru este deschisă tuturor celor care au un coeficient de inteligenţă (IQ) destul de ridicat pentru a se clasa între primii 2 dintr-o sută din punctul de vedere al inteligenţei.

Scopurile asociației, exprimate prin Constituția Mensa sunt:

  • Să identifice și să cultive inteligența în scopul umanității.
  • Să încurajeze cercetarea în domeniul inteligenței umane.
  • Să ofere un climat intelectual și social stimulativ pentru membrii săi.

 

Membrii Mensa provin din toate domeniile și păturile sociale: de la șoferi de tir la profesori universitari cu doctorate multiple, de la programatori și oameni de știință la pompieri, de la oameni care trăiesc din ajutor social la multi-milionari.

În prezent, organizația numară 130.000 de membri în peste 100 de țări ale lumii. Mensa este organizată în filiale naționale (national chapters), care au propriile reguli stabilite de membrii lor. Există 3 tipuri de filiale: naționale, provizorii si emergente. Diferența dintre ele este dată de numarul de membri, de gradul de organizare etc. Ponderea principală o au înca organizațiile nationale din țările anglo-saxone (exemple: Marea Britanie cu 23.000 membri, SUA cu 55.000 membri), deoarece aici Mensa funcționează de mai mult timp.

 

 

Data limită pentru înscriere este 06 decembrie 2018, ora 23:59.

Detalii: https://mensaromania.ro/testare-mensa-la-timisoara/

 

Daca nu reusiti sa ajungeti la testare sambata, aveti posibilitatea de a da testul duminica, 9 decembrie, in Arad.

Detalii: https://mensaromania.ro/testare-mensa-in-arad-2/