SOrCE Meeting

Weekendul trecut, 18-21 ianuarie, UPT a găzduit studenți de la universități din Germania, Slovenia și Serbia pentru întâlnirea anuală SOrCE (Students Organizing Conventions Everywhere). Aceasta este o rețea europeană de festivaluri internaționale studențești din care face parte și proiectul Ligii AC, ISWinT (International Student Week in Timișoara). Anul acesta fost prima dată când Liga AC a organizat un astfel de eveniment. Întâlnirea a avut loc în Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, unde studenții internaționali au prezentat fiecare festivalul pe care îl reprezintă.

Festivalurile ce fac parte din rețeaua SOrCE sunt GrIStuF, ISWI, ISWiB, ISFiT, ISWinT și SCiM. ISFiT, ISWI și GrIStuF au loc odata la 2 ani, iar restul se desfășoară anual. ISFiT și ISWI vor fi anul acesta, iar GrIStuF va avea loc la anul. Informații despre cele șase festivaluri și despre înscrieri se găsesc pe pagina SOrCE. Începând cu 2015 rețeaua a reînviat, iar de atunci evenimentele anterioare au fost în Ilmenau (Germania) și Trondheim (Norvegia).

În acest weekend s-a discutat despre platforma pe care se stochează informațiile despre rețea (Wiki), despre un plan de comunicare și colaborare mai exactă între organizațiile festivalurilor și despre 2 posibili noi membri (un festival din Tunisia și unul din Pakistan, festivaluri ce vor avea loc pentru prima data anul acesta). Se va începe o colaborare pe partea de promovare și finanțare. 

Pentru a rupe rutina discuțiilor formale, participanții acestui meeting au facut un tur al centrului Timișoarei, au vizitat corpul electro al facultății și sediul Ligii AC.

 

 

Image attachments: