Rezumatul lunii octombrie

La început de an universitar, activitatea Ligii AC a fost în plină desfăşurare. Multe activităţi au avut loc în această lună, dintre care majoritatea au fost axate pe studenţii de anul I.

  Pentru a destinde atmosfera, în data de 5 octombrie, bobocii noştri au fost întâmpinaţi cu o primă activitate dedicată lor: Treasure Hunt. Scopul acestei activități, deja devenită tradiție pentru organizație, este aceea de a ajuta bobocii să se acomodeze atât cu facultatea, cât și cu Timişoara. Un alt mare avantaj al acesteia este faptul că participanții au avut ocazia să se cunoască nu numai între ei, dar şi cu alţi studenţi din anii mai mari, legându-se astfel noi prietenii.

     O altă activitate mare pentru noi ca organizație a fost prezentarea Ligii AC, în 9 octombrie, când am încercat să le arătăm studenţilor ce înseamnă Liga AC şi ce activităţi și proiecte importante au loc în cadrul ei. După prezentare, am început derularea campaniei de recrutări, care a prins în plasa ei un număr mare de studenţi dornici să se alăture voluntarilor Ligii AC.

     În 10 octombrie a avut loc LAN Party, eveniment menit pentru a ne scoate puţin din monotonia facultății. În cadrul acestuia, participanţii au avut ocazia să se joace multiplayere offline alături de alți pasionați ai domeniului. 

     În întâmpinarea studenţilor dornici să înveţe cât mai multe în materie de programare, a venit Code and Go. În fiecare weekend, timp de 4 săptămâni, studenții interesați au putut studia diferite limbaje de programare, precum: C++, Python Basics, Python Advanced, Web Development și Java Basics.

     După o lună de facultate, stresul şi-a făcut simţită prezenţa. Pentru socializare şi destindere, în data de 29 octombrie am organizat un Movie Night, unde filmele şi-au jucat foarte bine rolul de a ne introduce în spiritul Halloweenului. Pentru a încheia cum se cuvine o lună plină, dar totodată productivă, în data de 31 octombrie, cu ocazia Halloweenului, a avut loc un party tematic în Club D’arc.

     Pe lângă toate aceste activităţi, s-a lucrat şi la proiectele de suflet ale Ligii AC. În cadrul celui mai mare și longeviv proiect al organizației, ISWinT, s-a ales noul Birou de Conducere și tema ediției din 2020. Totodată, pentru iTEC se fac pregătiri intense, deoarece concursul se apropie cu paşi repezi.