Desfășurarea activităților didactice

În data de 15.09.2020, în cadrul ședinței Biroului Consiliului Facultății de Automatică și Calculatoare, având la bază metodologia aprobată de Senatul UPT în data de 14.09.2020, s-a decis modul de desfășurare al activității didactice în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare pe perioada semestrului I al anului universitar 2020-2021.
 
Având în vedere contextul epidemiologic, precum și structura anului universitar (http://www.ac.upt.ro/uploads/structura-anului-universitar-2020-2021.pdf ), activitatea didactică în cadrul Facultății noastre se va desfășura astfel:
  1. Pe perioada primelor 5 săptămâni (21.09 - 25.10.2020) aferente semestrului I, toate activitățile de tip curs/seminar/laborator/proiect se vor desfășura on-line;
  2. Pe perioada următoarelor 4 săptămâni (26.10 - 22.11.2020) jumătate din studenții aferenți fiecărui an de studiu vor putea desfășura activități practice față-în-față, cealaltă jumătate continuând strict on-line; în această perioadă, toate activitățile de tip curs/seminar vor continua strict on-line;
  3. Pe perioada următoarelor 4 săptămâni (23.11-20.12.2020), a doua jumătate a anului de studiu, care anterior a desfășurat doar activități on-line, va continua cu activități practice față-în-față, cealaltă jumătate reluând toate activitățile on-line; în această perioadă, toate activitățile de tip curs/seminar vor continua strict on-line;
  4. În ultima săptămână aferentă semestrului (04.01-10.01.2021), toate activitățile se vor desfășura în regim on-line.
 
Până în data de 11 octombrie 2020, în urma consultării cadrelor didactice, se va stabili care discipline își vor transpune activitatea practică în regim fizic, precum și care studenți vor fi convocați aferent fiecărei perioade delimitate.
 
Studenții vor avea posibilitatea de a desfășura întregul semestru doar activități on-line, fără a se prezenta fizic la facultate și fără penalități.
 
Activitățile didactice fizice se vor desfășura în condiții de maximă siguranță, după toate normele atunci în vigoare.
 
Dacă contextul epidemiologic o va solicita, se poate reveni asupra deciziei pentru a desfășura toată activitatea didactică strict on-line.
 
Aferent perioadelor de 4 săptămâni în care vor avea loc activități fizice, prioritate la procesul de cazare în căminele UPT vor avea studenții care au luat parte la procesul de precazare și masteranzii care au optat pentru acest beneficiu în momentul înscrierii. Procesul efectiv va fi stabilit ulterior.
 
Mai multe detalii, precum și informații despre cine poate beneficia de cazare acum, puteți găsi aici (https://ligaac.ro/stiri/informa%C8%9Bii-cazarecantin%C4%83-2020-2021 ). Mai multe amănunte în acest sens vor fi prezentate după data de 11 octombrie.