Biblioteca UPT

 

Biblioteca, cel mai vizitat loc de către studenţi, mai ales în sesiune, vă oferă acces la resursele şi serviciile documentare necesare studiului, dar si posibilitatea de a vă pregăti în vederea susținerii examenelor, prin accesul nelimitat la sălile de lectură ale acestora.

 

Ce trebuie să ştiţi?

 

1.Accesul în bibliotecă

În calitate de student UPT, puteţi consulta şi împrumuta publicaţii, accesa internetul, gratuit, pe baza Legitimaţiei de Bibliotecă. Aceasta se eliberează la sediul Bibliotecii Centrale pe baza:

-carnetului de student vizat

-buletinului de identitate

 

Legitimatia de Bibliotecă este valabila pe toată perioada școlarizării și nu este transmisibilă. Accesul în bibliotecă se face doar pe baza Legitimatiei de Bibliotecă. Pierderea acesteia trebuie anuntată imediat la Bibliotecă Centrală, iar duplicatul se eliberează contra sumei de 20 RON.

Pentru studentii, din  anul 2, 3, respectiv 4, dar si pentru cei din anii 1 si 2 Master, perioada de prelungire a Legitimatiei de Biblioteca a inceput din 1 Noiembrie 2015. Pentru a avea acces in continuare la resursele Bibliotecii UPT, cat si la salile de lectura din cadrul acesteia, este necesara prelungirea acesteia, pentru anul universitar 2015-2016.

 

2.Politica de împrumut

Pentru a împrumuta diferite publicaţii aveţi nevoie doar de Legitimaţia de Bibliotecă valabilă şi nici o abatere de la regulament (precum depăsirea numărului maxim de cărţi împrumutate - 20, cărţi cu termenul de restituire depăşit sau amenzi neachitate).

Dacă aveţi nevoie de o carte pe o perioadă mai mare de timp, vă puteţi prelungi termenul de împrumut:

 • la bibliotecă;
 • telefonic, la numărul de telefon: 0256-404777
 • accesând pagina web a bibliotecii http://www.library.upt.ro

 

 

 

3. Tipărire, scanare

Se face contra cost astfel:

 

Tipărire:

 • A4 alb-negru 0,10 lei
 • A3 alb-negru 0,20 lei
 • A4 color 1,00 lei
 • A3 color 2,00 lei

 

Scanare:

 • A4 0,05 lei
 • A3 0,10 lei

 

4. Sălile preferate ale studenţilor

 • Sala 24h este una dintre cele mai frecventate săli de lectură deoarece are cel mai lung program de funcţionare: zilnic, între orele: 9 -20 și 20.30 – 8.30, accesul facându-se pe baza legitimaţiei validată pentru sala 24h.
 • Etajul 4 al Bibliotecii, deşi funcţionează după programul normal al bibliotecii, este îndrăgit de către studenţi datorită faptului că este dotat cu calculatoare care au acces la Internet.

 

Pentru alte informaţii legate de săli, de prelungirea unei publicaţii şi nu numai, puteţi vizita site-ul oficial: http://library.upt.ro/ sau vă puteţi adresa personalului bibliotecii oricand in intervalul orar de lucru.

 

Orar

De luni până vineri de la 9.00 – 20.00

În perioada vacanțelor studențești:

Luni – joi: 9.00 – 16.30

Vineri: 9.00 – 14.00

 

 

Locaţie: B-dul V. Pârvan nr. 2b

Contact:tel.0256 403122