FameLab - o competiție a pasiunii și a științei

FameLab, locul unde o minte genială înarmată cu o capacitate de exprimare ridicată devin cele mai prețuite lucruri din lume. Crezi că ești o persoană cu o arie a cunoștiințelor științifice extrem de diversă, și consideri că te aflii în posesia unei exprimări fluide, concise și usor de urmărit? Dacă răspunsul pentru aceste întrebări este unul pozitiv, cei de la British Council Romania au pregătit oportunitatea perfectă pentru tine.

Cine sunt cei de la British Council Romania? British Council este o organizație internațională a Marii Britanii pentru relații culturale și educaționale. Activitatea acestora se întinde în peste 100 de țări din întreaga lume activând în diverse domenii, de la artă până la cel al educației civile. 

Aflată la cea de a 10-a ediție în România, competiția FameLab se adresează tinerilor cu vârsta între 21 și 40 de ani care studiază sau lucrează în domeniul inginerie, medicinei, tehnologiei, biologiei, chimiei, fizicii sau matematicii. Participanții trebuie să aibă abilități de prezentare și de un nivel avansat de cunoștiințe în limba engleză. FameLab este realizat în asociere cu Cheltenhan Scrience Festival cu scopul de a susține stundeții și profesioniștii în știință care au un talent orator bine dezvoltat și abilitățila necesare pentru a își putea comunica descoperirile și munca de cercetare nu doar în fața unei audiențe de profesioniști ci una formată din diverse persoane, publicul fiind unul cât mai larg.

Marele premiu acordat câștigătorului care își va dovedi cunoștiințele și talentul este o săptămână la Festivalul de Știință din Cheltenham, Marea Britanie, unde va putea interacționa cu alte minți la fel de cultivate ca a sa, în cadrul finalei FameLab International alături de câștigătorii din alte 29 de țări.

Totodată Asociația pentru Educație și Știință ”Hermann Oberth” a pregătit pentru persoana care reușește să producă un impact cât mai mare un premiu de 500 de euro.

Înscrierile la FameLab se pot face online, cu o prezentare video, sau prin participarea la una dintre preselecțiile regionale din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș, Timișoara. Înscrierile se fac prin completarea unui formular online de pe website-ul British Council iar, concurenții selectati în urma etapelor de preselecție vor participa în finala națională din luna mai.

Înscrierile online alături de o prezentare video se vor încheia pe data de 1 Aprilie 2018, iar pentru cei ce doresc să își prezinte cunoștiințele în fata unui public se pot înscrie pana pe data de 28 martie pentru a participa la faza regională din cadrul Universității Politehnica Timișoara, etapa care se va desfășura pe data de 30 martie 2018.