iTEC

IT Engineering Contest (iTEC) este, așa cum îi spune și numele, o competiție dedicată viitorilor specialiști în domeniul IT. Timp de câteva zile, la Timișoara se întâlnesc companii, elevi și studenți din toată țara, dornici de dezvoltare și inovație. La sfârșitul anului 2018 s-au adunat laolaltă aproximativ 300 de concurenți înscriși la una dintre cele 6 probe:

 

  • La proba de Algoritmică, participanții primesc spre rezolvare 2-3 subiecte și au la dispoziție câteva ore, recomandat fiind ca aceștia să dețină cunoștințe de programare dobândite în clasele 11-12, respectiv în facultate, subiectele fiind diferențiate pe categoriile elevi și studenți.

 

  • Embedded Development este o probă destinată în principal studenților, desfășurându-se pe parcursul a 48 de ore, timp în care echipele trebuie să dezvolte un dispozitiv cu o funcționalitate cât mai diversificată bazat pe microcontroller-ul de pe plăcile de tip Raspberry Pi.

 

  • Graphic Design este o probă ce impune realizarea unei identități vizuale și a unor materiale bazate pe aceasta, în decurs de câteva ore, pe o temă propusă de organizator. Proba vizează creativitatea participanților și abilitățile lor de a utiliza diverse unelte de design grafic (de exemplu, pachetul Adobe).

 

  • Mobile Development constă în dezvoltarea unei aplicații mobile conform unor cerințe, timpul de lucru acordat fiind de 48 de ore. Dezvoltarea aplicației se poate face pentru orice platformă, această alegere fiind la latitudinea participanților.

 

  • Proba de Web Development implică realizarea unei aplicații web pe o temă propusă de către organizatori. Participanții au nevoie atât de cunoștințe de web development (front-end și back-end), cât și de web design

 

  • Proba de Game Development a fost noutatea ediţiei numărul XI. Proba a testat creativitatea, pasiunea şi cunoştinţele participanţilor în legătură cu dezvoltarea jocurilor, fiind acordat un timp efectiv de lucru de 48 de ore.

 

Perioada de desfășurare: 23-25 noiembrie.