Beneficii

Beneficiem de asistență medicală gratuită
Acest drept se regăsește în "Codul drepturilor și obligațiilor studentului"Art.11.
 
Beneficiem de reducere de 75% pentru accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru
Acest drept se regăsește în "Codul drepturilor și obligațiilor studentului" Art.11.
 
Beneficiem de locuri gratuite în taberele studențești(la mare,la munte).
AICI se regăsește în "Codului drepturilor și obligațiilor studentului", taberele au loc pe perioada vacanței de vară, iar înscrierile pentru tabere se fac la secretariatul de la parter, Cladirea Electro, trebuie depusă o cerere. Locurile pentru tabere se acordă în funcție de medie.
 
Transport gratuit în Timișoara cu RATT
Cardul de Ratt se face pe baza cardului Omnipass(care se activează/reactivează la sediul Omnipass situat lângă GymOne 3, în Complex (Pe scări chiar lângă intrarea în GymOne, în dreapta). Acte necesare: card Omnipass, carnet de student, legitimație de transport vizate pe anul curent(viza se face la secretariatul de parter, Clădirea Electro și constă în semnatură și ștampilă) și buletin. La fel cardul Omnipass necesită aceleași acte. După ce v-ați făcut cardul de RATT puteți folosi orice transport(express, tramvai) din Timișoara pe gratis, la intrarea în mijlocul de transport validați calatoria curentă. Acestea se reactivează o dată pe lună pentru a putea beneficia în continuare de transport gratuit, nu trebuie să îl reactivați la ziua exactă, se poate și cu câteva zile înainte. Dacă nu îl reactivați după termen, nu îl mai puteți folosi cât timp nu este activat. Acest card se face gratuit, la fel și Omnipass-ul.
 
Oferte/Reduceri pe baza unui Voucher de reduceri (un"carnețel") primit după ce v-ați facut cardul Omnipass
După ce vă faceți cardul Omnipass la Sediul lor, lângă GymOne 3 în complex, veți primi un voucher în care aveți diferite reduceri/oferte/gratuități la: Students Pub, Pe Jar, Mama Sun, Cartea de nisip, precum și multe alte restaurante, sală de forță, saloane de înfrumusețare etc.
 
Transport gratuit cu CFR
Puteți să vă achizionați gratuit bilete de tren din orice locație spre orice locație pe baza buletinului și a legitimației de transport(trebuie să fie vizate pe anul curent).
 
Servicii Microsoft gratuite
Vă puteți descărca diferite programe de care aveți nevoie gratuit, găsiți de asemenea și licențe pentru windows. Le găsiți pe site-ul dreamspark: AICI. Vă faceți cont gratuit cu adresa de upt primită.
 
Wi-fi gratuit la Biblioteca UPT cât și în sălile de lectură ale căminelor.
Adresa este: UPT-eduroam, iar accesul la aceasta se face cu contul upt al studentului și parola.
 
Acces gratuit la bazele sportive 1 și 2
Puteți să beneficiați de facilitățile bazelor sportive cu ajutorul cardului de student, atât pentru orele de curs, cât și în timpul liber.
 
Reduceri la cantinele studențești cu tichetele de masă
Tichetele de masă se pot achizițona fie de la cantina studențească din Complex, fie de la anumite administrații ale căminelor( ex: 1mv).
 
Tarife reduse si beneficii
Tarife mai reduse în camine față de studenții care vin din afara politehnicii cât și numărul mai mare de locuri față de alte facultăți/universități.
 
Acces gratuit la sala de lectura 24 a bibliotecii UPT (exceptand intervalul orar 8-8:30)
Accesul în sala de lectura se face pe baza cardului de student. După ora 20:30 intrarea se face prin spatele bibliotecii.
 
Beneficiem de burse pentru performanta academica respectiv burse sociale.
Bursa socială se poate cumula cu oricare dintre bursele pentru performanță academică( de merit, de studiu, de excelență). Detalii referitoare la tipurile de burse și la modurile în care pot fi obțiunte se găsesc AICI .
 
Acorduri bilaterale cu alte tari prin intermediul Erasmus.
Posibilitatea de a studia timp de un semestru într-o alta țară prin intermediul unui program de schimb universitar. Detalii referitoare la modul de înscriere și țările participante se găsesc AICI .